Adjö Herr Muffin

När det ska talas om bra barnböcker har det redan på denna sajt tagits upp den största svenska författaren genom tiderna när det gäller barnböcker. Detta var Astrid Lindgren. Här finns det dock många fler som är med och bidrar till att göra barnens värld intressant och lätt att förstå. En av dessa är Ulf Nilsson med boken Adjö Herr Muffin. Här handlar det om en hamster som under sina sista dagar ser tillbaka på sitt liv. I Adjö Herr Muffin får du och dina barn följa Herr Muffin som plötsligt hat fått ont i magen. Han blir då orolig och tänker tillbaka på sitt liv.

Här tänker Heradjö herr muffinr Muffin på allt som har hänt och hur bra han egentligen har haft det i livet. Adjö Herr Muffin är en bra och lärande barnbok som tar upp hur det är med livet och döden på ett humoristiskt och glatt sett som dina barn verkligen kan förstå. Ulf Nilsson är författaren till Adjö Herr Muffin och Anna-Clara Tidholm har skapat de varma och hjärtliga illustrationerna. Boken Adjö Herr Muffin har fått många utmärkelser och även blivit en av de många svenska böcker för barn som har översatts på flera språk.

Hur det går till att skapa en bok som Adjö Herr Muffin

När det skapas barnböcker är det mycket viktigt att ha kunskapen om att kunna se världen ur ett barns perspektiv. Detta utförs med stor kännedom och kunskap i boken Adjö Herr Muffin. Vill du kunna skriva likadant och bli en erkänd författare av bra barnböcker kommer du bara att få reda på om du besitter dessa kunskaper och talanger genom att skriva en bok på prov. Har du dessa kommer det inte att ta så långt tid för dig. Har du inte vad som krävs kommer du förmodligen inte att ta dig från första sidan.