Gällande populära barnböcker finns det massor inom detta område som har nått ut till en stor mängd läsare under årens lopp. Det finns också en stor mängd olika böcker inom denna genre som inte alls är så bra för barn, vilket har framkommit på senare tid efter mycket forskning gällande barns reaktioner på olika händelser. Hur som helst är det populära och bra barnböcker som folk minns. I Sverige har det faktiskt funnits många författare som har fått sina verk spridda över hela världen. En av dessa är Astrid Lindgren, som sedan länge är bortgången, men hennes bra böcker för barn lever fortfarande kvar och kommer så att göra även i framtiden.

Astrid Lindgren var ett fenomen inom författarkonsten när det gäller barnböcker. Här har det skapats ett stort bibliotek av odödliga verk, såsom Emil i Lönneberga, Pippi Långstrump och Lotta på Bråkmakargatan för att bara nämna ett litet axplock av vad som har skapats. Nästan alla av Astrid Lindgrens barnböcker har även blivit filmatiserade. Några av de mest uppskattade gällande detta är Bröderna Lejonhjärta och Ronja Rövardotter. Naturligtvis är det inte bara en författare som finns att nämna, men det är otvivelaktigt den största och den som har bidragit med bäst kvalitet och urval till den svenska barnbokshistorien.

Dagens moderna barnböcker

Idag är det mycket som konkurrerar med böcker för barn. Här finns små spel i mobilen och allt sombarnböcker dina barn kan hitta på Youtube. Trots detta går det inte att ersätta vikten av att läsa barnböcker för dina barn. Här finns det idag massor av utländska bra val där du kan hitta bland annat Peppa Pig och Ben & Holly’s Little Kingdom. Här handlar det också om två ganska snälla sagor som även innehåller ingredienser som skojig spänning och snälla hyss. Detta är precis som bra barnböcker ska vara istället för att innehålla våld och slagsmål, vilket i längden påverkar dina barn negativt.