Bildande barnprogram

I Sverige har det under årens lopp funnits många bildande barnprogram, som numera tyvärr anses vara omoderna och förlegade. Istället sitter idag många barn och klickar sig vidare tbarnprogramill Youtube på sina föräldrars telefoner. Detta är något som har visat sig utvecklas till ett stort problem när föräldrar anser att det är ett enklare sätt att ta hand om sina barn. Här kan barnen i stort sett klicka på vad som helst, och mycket av detta är inte bra. Här skulle det finnas stor nytta med att gå tillbaka till bildande barnprogram. Precis som när du ser till moder jord måste det till en förändring och då är det en god idé att damma av gamla bildande barnprogram som verkligen fungerade.

Ett exempel på detta är Magnus Härenstam och Brasse Brännström som fanns att finna i ett mycket uppskattat barnprogram, som heter Fem myror är fler än fyra elefanter. Här är det ett riktigt bildande program för barn som det handlar om, och som är milsvitt mycket bättre än att lämna dina barn vid telefonen framför Youtube. Ett annat mycket bra och bildande barnprogram var Trazan & Banarne och här var det Lasse Åberg och Classe Möllberg som stod för det roliga och lärande för alla barn.

Vad utmärker ett bildande barnprogram?

Hur är det nu möjligt att säga vad som är ett bildande barnprogram eller inte? Är det inte så att barnen lär sig något av allt de ser? Det är riktigt, men allt går inte under området bildande. Här kan de genom att se olika program och serier lära sig att om du skjuter en människa så dör den inte. Det räknas inte till lärande och bra program för barn. Här gäller det och tänka till och ge dina barn det som de verkligen behöver för att växa upp till kloka och omtänksamma individer i samhället.